Welkom op deze site voor iedereen die Mandinka spreekt

mandinka.org

JawaraJammeh2006.jpgDeze site brengt Mandinka sprekenden bijeen vanuit de hele wereld. En maakt het mogelijk voor hen, het nieuws te lezen, ideeën uit te wisselen en informatie te delen. Het verbind de 1,5 miljoen Mandinkas in The Gambia, Senegal en Guinee-Bissau, met de broeders en zusters die zijn vertrokken uit Afrika om elders hun geluk te beproeven, door middel van werk of studie. Er zijn inmiddels al tien duizenden Mandinka sprekenden in Amerika en ook velen in de Europese landen.

Deze site is geproduceerd in The Gambia, daar is Mandinka de meest gesproken taal. Zo’n 45% van de Gambiaanen spreekt Mandinka als hun moedertaal en daarnaast spreekt 25% van de Gambianen Mandinka als tweede taal. De coördinatie van deze site wordt gedaan door WEC International, Mandinka Literacy Department. We willen iedereen aanmoedigen om informatie in zijn eigen taal op te slaan. We hebben jouw bijdrage nodig om deze site te verbeteren. Ons doel is ontwikkeling en het creëren van een gesprek. Neem er deel aan – neem contact met ons op!
  
28092006_153000_0.jpgHet laatste nieuws


is zoals de meeste andere pagina’s geheel in het Mandinka. De introductie van deze site, is weergegeven in verschillende andere talen. Je kunt gebruik maken van één van deze talen als je contact met ons op wil nemen.

Lees en schrijf in het Mandinka

Mandinka lezen is niet erg gecompliceerd. Je kunt jezelf de regels en de specifieke tijden hier leren.

Het Mandinka alfabet bevat speciale tekens zoals je ziet in de bovenste regel in de figuur hieronder. Sommige  van de tekens zijn vervangen door de letters die op de onderste regel staan.
13122004_130731_0.png
 Ñ ñ  Ng ng  N`n` M`m` Ì ì  à

Dit is toegepast in alle pagina’s, met uitzondering van de pagina’s in PDF-formaat. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat de tekst op alle soorten computers duidelijk in beeld komt.

Als je Mandinka tekens wil downloaden op je computer, dan kan dat hier.